середа, 16 листопада 2016 р.

Чому не варто купувати карту тимчасового побиту чи воєвудську візу?

Результат пошуку зображень за запитом "карта побиту  зезволенє"


Багато людей  прагнучи виїхати на заробітки у Польщу купує собі воєвудські запрошення на візу або виробляє карту тимчасового побиту на підставі роботи.  Ці документи дозволяють перебувати і працювати у Польщі мінімум рік, коли за звичайними робочими візами цей термін становить тільки пів року.
Якщо ви легально працюєте у Польщі і не плануєте найближчим часом змінювати роботу, або якщо ви знайшли роботу у Польщі і ваш роботодавець може зробити вам воєвудське запрошення тоді все добре і ніяких проблем у вас не повинно виникати.

У цій статті хочу вам розказати чому не варто купувати і нелегально виробляти вищезгадані документи.  

Результат пошуку зображень за запитом "воєводське запрошення"



Найголовніша причина: При кожній зміні роботодавця чи умов працевлаштування карту тимчасового побиту потрібно переробляти. А у випадку з візою зробленою по воєвудському запрошенню роботодавець повинен переробити дозвіл на роботу (zezwolenie typu A). Такий дозвіл переробляється аж до 2 місяців. Тобто протягом цього часу ви не зможете працювати легально, і  не кожен захоче взяти вас на нелегальну роботу.

Багато польських роботодавців не повністю розуміють систему легалізації найманого іноземця, тому їх відлякують додаткові труднощі і вони не хочуть брати на роботу з такими документами.

Іншою вагомою причиною є ціна. Купити такі документи у посередників досить дорого, а іноді навіть пов’язано з систематичною щомісячною  оплатою (наприклад за те, що вам зробили договір про роботу на якій ви не працюєте, але цей договір потрібен для вироблення карти побиту).  Також при зміні роботодавця і переробленні карти побиту потрібно офіційно заплатити  приблизно 490 злотих.

Який вихід з ситуації коли потрібно їхати на заробітки і хочеться отримати дозвіл перебувати у країні якнайдовше? Найкраще виробляти собі звичайну робочу візу на пів року (cel wydania: 05), бо при зміні роботодавці  вимагається лише перероблення дозволу на роботу. Це є безкоштовним для працівника і робить це роботодавець. Переоформлення дозволу на роботу за такою візою займає до 7 днів в залежності від міста.
Також багато poботодавців є зацікавленими щоб Українці, Білоруси і інші громадяни країн Східної Європи, працювали  у них довше ніж пів року, тому ви можете безкоштовно отримати воєвудське запрошення і зробити собі візу. Також ви зможете зробити собі карту побиту не виїжджаючи з країни, заплативши лише офіційний збір. Іноді роботодавці навіть беруть ці витрати на себе.



Якщо вас цікавить робота у Польщі, запрошую приєднатись до групи Vkontakte і Facebook


Немає коментарів:

Дописати коментар